Tuin der Verbeelding

De stichting Tuin der Verbeelding organiseert op 25 en 26 mei 2019 voor de 9de keer het Crazy Pine Art event ( voorheen “de Tuin der Verbeelding”).

Deelname aan het event is gratis.

Deelnemende Kunstenaars 2019 tot nu toe

Klik hier voor informatie voor de kunstenaars. Download hier het programma van optredens. En bekijk de Facebookpagina voor de laatste updates en berichten.

Nettie Mulder

www.atelierbuiten.nl

Workshops glas-in-lood, aquarelleren, model in was Werk in   opdracht

Maria Strik

www.mariastrik.nl

Maatschappij betrokken werken, zowel figuratief, sculpturaal als conceptueel.

Maria zal aanwezig zijn met enkele maatschappijkritische werken en gerelateerde voordrachten houden. 

Wijndel de Waal

www.wijndeldewaal.nl

De emotie viert hoogtij in Wijndels Schilderingen.

De wachtkamer: zeer herkenbare emotie!!

 

 

Cor de Ree

Facebook

www.corderee.nl

Exotische gebruiksvoorwerpen: glas-in-lood, koper, zink, messing etc. in een mix van fantasie,orientalisme, art deco en gothiek

Maurice la Rooy

www.mauricelarooy.nl

Eindelijk een glasblazer die nieuwe dimensies geeft aan glas.

Galerie Pjez Unik

Facebook

www.pjezunik.com

Jurgen komt met een selectie van kunstenaars uit zijn galeries te Antwerpen en Gent en zal de deelnemers aan de expo mogelijk een expositiecontact aanbieden

 

Theo Gerritse

Facebook

www.theogerritse.com

Theo combineert  vaak bestaande staalelementen, zoals trekhaken, ploegen etc., met bewerkte stenen en andere voorwerpen tot nieuwe vormen. die door de herkenbare delen vervreemdend maar toch bekend zijn.

 

Chris Tap, maker van levensgrote, superrealistiche  beelden van iconische dieren. Zijn werk staat in collecties overal in de wereld. Facebook

www.christap.eu

Taddjin Osen

www.tajddinozen.com

Mijn beelden houden verband met mythologische verhalen. Zij vertellen telkens weer een ander aspect van het levensverhaal dat in mij werd opgetekend: macht, onderdrukking, solidariteit, bevrijding. De beelden zijn samengesteld uit brons en steen, waarvan het stenen voetstuk door de vormgeving een extra dimensie toevoegt aan het beeld. Zij symboliseren tevens de geestelijke en lichamelijke uitbeelding van lichaam en geest. In elk beeld is de geestelijke kant aanwezig met het symbool van openheid, gesloten delen symboliseren het lichaam. Zo geven brons en steen, open en gesloten delen ieder een eigen accent aan elkaar. Door het verbinden van ogenschijnlijke tegenstellingen is in het thema van mijn beelden iets te herkennen van mijn eigen universele aard.

Rose van den Hurk

Facebook

www.rosevandenhurk.nl

De verfijnde wereld in het klein

Rene van Druten. Keramist die het eindeloze oog voor detail heeft EN het weet om te zetten in zijn meesterlijke beelden. vele malen internationaal onderscheiden.

Facebook

www.saatchiart.com

Terri Duan

Artist working and living in Netherlands Yoga alliance certified RYT® 500 yoga teacher

Facebook

Instagram

 

Lei Hannen. Meesterkeramist met een ongelooflijk vormgevoel en daarnaast natuurlijk over het traditionele keramisch vakmanschap, opgebouwd in jaren, bezit.

Facebook

www.leihannen.nl

Jules Enneking, traditionele beeldhouwer, demo houtsnijden, Facebook

www.demoerbei.info

Utrecht Juul heeft tijdens de tentoonstelling 2017 gewerkt aan de poppen voor de opera die Zauberfleute. Deze poppen zijn nu af en worden gepresenteerd waarbij Hendrik en Emmi Vonk de opera Die Zauberfleute zullen zingen.

Dirk Reinders, kettingzaagkoning, Grave. Dirk geeft demos met de kettingzaag.

Facebook

Hans Janssen

www.lysippe.nl

Facebook

Instagram

Mythologie/fictie/fantasie glas-steengoed

Alle beelden zijn livecasts: van levende modellen wordt een afgietsel gemaakt dat meerdere keren te gebruiken is. Zo ontstaan levensgrote beelden die worden aangekleed met glazen ornamenten.

Een tweede kunstvorm zijn de glasschilderingen op gehard glas en gebrand in de oven, deze techniek is een jaar geleden in eigen atelier ontwikkeld.

Reiner Langer, Meistergrafiker demonstratie met de loepbril. Duitsland. Initiator van de ART AGAINST WAR beweging. Facebook www.reinerlanger.org

Bo van Oudheusden, Abandoned Places, Urban Fotografie. Jong talent.

www.instagram.com/urban.expl.photography

www.instagram.com/urbexzwartwit

Niko Remers workshop glas-in-lood

Miranda Schutten, workshop glassmelten.

Diederik Storms

www.diederikstorms.nl

Vooral de natuur stelt mij de vraag naar wat er achter al het leven onzichtbaar aanwezig is. Mijn beelden vormen daarom vaak fragmenten uit de oude natuur, zoals boomstammen, versteend hout, en verwaaide oude bomen. Het harde materiaal, het koude staal en het verweerde hout, vormen tegenstellingen tot het lichte heldere plexiglas. De helderheid van het materiaal vormt een letterlijke doorkijk naar dat wat ook zou kunnen zijn, een suggestie van een andere verstilde werkelijkheid. Het licht speelt daarbij een belangrijke rol. De verschillende lichtintensiteiten in het plexiglas zorgen steeds voor een andere kijk op het zichtbare beeld. Ze leggen als het ware iets bloot van het essentiële erachter.

Leny Franken en leo Klein www.atelier-l2.eu

Na vele inspirerende jaren in de kunstwereld hebben wij in 2010 onze creatieve krachten gebundeld in

atelier L2 art+design. De werken van Leny Franken en Leo Klein staan in de permanente collectie van ruim vijftien galerieën in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Bent u geïnteresseerd in ons werk neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag welke galerie bij u in de buurt gevestigd is.

 

Naast ons dynamisch atelier blijven wij als culturele ondernemer ook alert op mogelijkheden voor kunstpodia in de Euregio D-NL-B. Hiervoor hebben wij OVERMUNTHE en KUNZfetti, twee bijzondere concepten ontwikkeld. 

Wilma Bertrams Langstraat 62, 6596 BR Milsbeek

Tel: 0485-519519 GSM: 06-11735495 E-mail: wilmabertramsatelier@gmail.com

Keramiek en schilderijen Website: www.wilmabertramsatelier.exto.nl

Facebook: Wilma Bertrams Atelier

Samen met Jos Schleedoorn: demonstraties Rakustoken

Hans Janssen Glasschilderkunst met de airbrush nieuwe kunstvorm Facebook

Facebook

Facebook

instagram

Akoz Sziraki en Sabrina Schelker in een duo expositie.

Website

akossziraki.de

sabrinaschelker.de

facebook

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209755535605353&set=a.1016035861394&type=3&eid=ARBaGoyzxS3kK9IYw9IYg-FahQlotDgU_JTv5vHpew6gUyd_wxZvOcd5sC3TaPIrP4SlLdVuWZQGfSCu

Akoz is een Hongaar, die via de kunstakademie Maastricht over Denemarken in Duitsland is beland.

Akoz heeft de organische  kunst opnieuw uitgevonden.

Zijn licht/geluid installaties hebben de hele wereld gezien,

Kunstsmid aan huis Luuk Janssen geeft doorlopende demonstraties smeden

ERITREA MON AMOUR

Foto-installatie.

 

Als bladeren in de wind dwarrelen zij door Europa. Voortdurend op zoek. Hopend op een gastvrij onthaal. Ver van familie ver van hun vertrouwde cultuur. Heel jong zijn zij vertrokken, hopend op een betere toekomst, voortdurend op weg. Eeen lange weg een barre tocht.

Verwachtingsvol, moedig, afwachtend, trots, onzeker, nieuwsgierig, weifelend, energiek. Zo heeft Olga Boh deze moderne ‘pelgrims’ geportretteerd. Vluchtelingen uit Eritrea, de meesten nog geen 20.

Zij wonen nu in Nijmegen maar hun hart zal altijd in Eritrea zijn.

 

www.olgabohfotografie.nl

Galerie Simon Hebden uit Ootmarsum

 

www.simonhebden.com

 

Fadi Nadrous is Illustrator en animator bij dagblad Trouw.
Hij vertelt verhalen in beeld en maakt kunst met een journalistieke
boodschap.
In zijn werk combineert hij digitale techniek met het tekenen in echte
inkt .
Daarnaast maakt hij vrij werk en een master bij de hku.

‘De open ruimte is een meerwaarde voor de objecten’ ‘Het brengt de Tuin tot leven’ ‘Het metaal lijkt wel vloeibaar door de prachtige lijnen’ ‘Het glas vertelt zijn eigen verhaal’ Dat zijn de opmerkingen die je hoort als je in het publiek staat. De mensen zijn enthousiast, worden verrast, krijgen iets te zien wat ze bij zal blijven ook omdat de kunstenaars er zo ongeveer naast staan.

Deelnemende kunstenaars uit eerdere edities

Harm van der Zeeuw Joshua Pennings Juul Baltussen Kieta Nuy Cees Meijer Franz Joseph Vanck Christoph Goldberg Kersten von Klein Mattes  Nebelwasser Will Schropp Cor de Ree Toni Bauer Rob van Den Broek Lydia Schroder Anna Stringer Akoz Sziraki Marianne Den Hartog demonstratie glas-in-lood door Nico Reemers demonstratie acrylic one door Leony demonstratie glassmelten door Miranda demonstratie nieuwe druktechnieken door Interscreen
Richard van der Koppel Godelieve Geurts Ernesto Marques Ekkehard Broermann Tina Lintvelt Ivon van Wordragen Lolke van der Bij Miriam Meulepas Wim Steins Ann Dierckx Diederik Storms Tim Roosen Dany Tulkens Lei Hannen Ine van Lierop Jeanette Jansen Lisanne van Geleuken (muziek) Christo van Bree (muziek) Gerrit Band (dichtkunst) De Pennenstreek (dichtkunst)